HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Az alap- a rántott hús :-)

2014.01.17. 14:18 Nőneklenni

Tetszik, nem tetszik, a magyar konyha alapételei : a húsleves, a pörkölt és a rántott hús.:-)

Ezeket illik tudni. Ezekből már építkezhetsz a többi étel felé.

A leírás itt is hosszú, maga a panírozás nem, mert igyekszem a praktikákat, jellegzetességeket is számbavenni, illetve minek milyen kimenetele lehet.

A rántott hús is készülhet csirkéből, pulykából,sertéshúsból, borjúhúsból, nyúlból. Ránthatunk még sajtot, zöldségeket.

A húsok,amiket gyakran rántok:

Csirke: 

- comb : alsócombon - a "nyelén" sokszor marad a láb "hártyája", ezt késsel le tudod fejteni. A combokat mindig vágd be hosszában a csont mellett, különben nyers maradhat! Ha látsz némi szőrt a bőrön, szúrj bele a húsba egy villát- ne égjen meg a kezed- és láng felett perzseld le, aztán mosd meg a húst! 

- mell : bőr nélkülit szoktam, leginkább filéből. Ha egyben van a filé, középen vágd szét hosszában, egyébként is maradhat benne porcdarab, így azt is el tudod távolítani. Szét szoktam még vágni "lapjában", hogy vékonyabb legyen a hús.

- farhát: van, aki szereti, ezt csak meg kell tisztítani, ha van rajta szőr, toll tokja, illetve a farkánál van a zsírzója, az egy felfelé kiálló dudor, ezt ki kell vágni.

- szárny: csak megtisztítani kell.

- máj: a pörköltnél feltüntetett módon megnézni, van -e rajta epe, ha van,kivágni. 

Pulyka: 

- mell: vékony szeleteket vágni.Különösebben nem kell tisztítani, nem bőrrel árulják.

Sertés:

A sertéshúst felszeleteltetheted a hentessel, vagy vásárolj szeleteltet, akkor nem kell az otthoni -esetleges- életlen késsel kinlódni.

- karaj: a hús szélén gyakran van egy vastagabb hártya/ín. Ezt vagy lefejted vékonyan, vagy 2-3 helyen bevágod, különben sütésnél összeugrik a szelet.

- tarja: ezt jobban szeretem,mert nem annyira száraz,mint a karaj.

- comb: van, aki combot is ránt, én túl száraznak találom.

Sajt:

Keményebb sajtot vegyél, én a Trappistát szoktam, de Camembert sajt is nagyon finom rántva. Utóbbit, ha kereket veszel, vágd 4 felé, a tömbsajtokat 1-1.5 centis szeletekre!

Zöldségek:

- karfiol,brokkoli: rózsáira szedni, sós vízben előfőzni

- gomba: ha a fejek nagyok, vágd félbe, negyedbe!

- cukkini, padlizsán, patiszon, tök: kb. 1 centis szeletekre vágni. A padlizsán kivételével a többinek nagy magja van. Öregebb zöldségnél ezek kemények, ehetetlenek.Így ki kell szedni a zöldség közepét, csak egy karika marad.

Előkészületek:

A húsokat és a zöldségeket meg kell mosni.  Amit szeletelsz, azt elég egyben megmosni.

A szeletelt húsokat- szárnyasmell, karaj,tarja,comb- ki kell klopfolni. Hogy mennyire vékonyra, az egyéni ízlés kérdése. Én vastagabban szeretem, van, aki papírvékonyan. A klopfolásnál akkor jársz jobban, ha a szeleteket egyenként zacskóba teszed, úgy vered vékonyra, mert így sem a klopfoló, sem a deszka - a deszka alá rakj egy konyharuhát- nem koszolódik,nem kell mosogatni és húsfecnik sem repkednek szanaszét.

Ezután - a máj kivételével-sózd le őket! Lesózandó előre a nyers zöldség is. A sóval itt is vigyázz, óvatosan bánj vele, inkább utána kelljen sózni, mint hogy ehetetlen legyen.

Hagyd egy kicsit állni , hogy átjárja a só!

Panírozás:

A panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa kell, ebben a sorrendbe. A panírozandó dolgok függvénye, miből mennyi. Rakj bőven 1-1 tányérra lisztet, zsemlemorzsát, ha marad, beleöntöd 1-1 zacskóba, később még felhasználható. A tojásból néhány szelet rántanivalóhoz 2-vel kezdj! Nekem mindig elmegy 5-6, de én nagyobb mennyiségben főzök.:-) A tojásokat üsd bele egy tányérba(előbb egyenként 1 pohárba, ha esetleg valamelyik romlott, ne kelljen az egészet kidobni), kicsit sózd meg, verd fel! Van, aki egy kis tejet is rak a tojáshoz. Ha a végén marad tojásod, megteheted, hogy belekeversz annyi zsemlemorzsát, hogy rudakat tudj formázni, ezeket is kisütheted. A családom gyerekei nagyon szeretik.

A menete:

Mint írtam, először forgasd lisztben a rántandót(mindenhol érje.a tojás is és a zsemlemorzsa is), rakd át a tojásba, forgasd bele, aztán jöhet a zsemlemorzsa. Ezután tedd félre egy tálra!

A sajt annyiból különbözik a többitől, hogy duplán kell panírozni, ellenkező esetben kifolyik. Tehát: liszt,tojás,zsemlemorzsa,(liszt kimarad)tojás,zsemlemorzsa.

A sütés:

Egy lábasba rakj oda olajat a tűzhelyre! Én nem szeretem a fritőzt. Olajból nem kell világmárkás , erre a célra egy olcsóbb is tökéletes. A tűzhelyet SOSE HAGYD OTT!!! Leéghet az egész ház. Közepes lábasba nagyjából 3/4 üveg olaj kell, hogy ellepje a sütnivalókat.

Forró olajban kell mindent sütni, ellenkező esetben magába szívja az olajat. Hogy elég forró -e, azt úgy tudod megállapítani, hogy beledobsz egy pici darab panírt( én a húsokról lecsippentek egy kis lelógó részt). Ha a darabka azonnal feljön az olaj tetejére és az olaj "bugyog" körülötte, akkor elég meleg. Ilyenkor én letekerem a lángot takarékra, nem hiányzik, hogy kifröcsögjön a forró olaj az ember kezére. Figyelj oda amikor belerakod, amit sütsz, az égés elkerülése érdekében húsfogóval is beleengedheted! Rakj bele annyit, amennyi összeérés nélkül elfér egymás mellett!  A mell, a karaj, a tarja hamar megsül, 1-1 oldal néhány perc. A csontos csirkealkatrészeket lassan kell sütni  és sokáig, különben a csontok mellett nyers - és véres- marad.

Ennek technikája: Tekerd le a lángot( vegyél le az elektromos fokozatból!), rakd bele a húsokat, RAKJ RÁ FEDŐT! ( ez fontos ezeknél a húsoknál). Én fél órát biztosan sütöm őket, de néha belenézek a lábasba és megfordítom. Fél óra múlva vedd le a fedőt , süsd tovább anélkül, nagyobb lángon! Addig , amíg szép barna nem lesz. Ha így teszel, garantáltan nem marad nyers semmi.

A zöldségek és a sajt hamar megsül, de a sajtot csak nagyon világos barnára süsd, különben hiába a dupla panír, kifolyik!

A májjal nagyon vigyázz! Előfordulhat, hogy fröcsög és az ronda égési sérüléseket okozhat. A szemedet különösen óvd!  Az én technikám, ha májat sütök ,az, hogy felfegyverkezve közelítek.:-) Betekerem azt a kezemet(semmi se látsszon ki!), amelyikkel a villát fogom, konyharuhába, vagy konyhai kesztyűt húzok. Néha fedőt is használok magam előtt pajzsként.:-) A májnak nem kell hosszú idő, pár perc egyik oldal, pár perc másik oldal és kész. Ellenőrizheted egy hústűvel- csakúgy mint a többi szárnyast-. Beleszúrsz, ha nem jön ki lé belőle , kész. A májnál arra is figyelj, ne süsd túl, mert akkor olyan lesz, mint a csizmatalp! Ha a májat kivetted, akkor sózd mindkét oldalát!

Ha egyszerre/ egymás után sokat sütsz, egy idő után az olaj habzik. Kifuthat, gyulladásveszély lehet. Állítólag ha megsózzuk, visszamegy a hab, de én túl nagy segítséget nem tapasztalok a sózásban. Villával kutyulgatom, ha már nincs sok kisütnivaló. Ha nagyobb mennyiséget csinálsz, érdemes vagy 2 lábasban sütni, vagy ha az olaj nagyon habzik, egy másik lábasban új olajat odarakni melegedni.

Csak hosszan hangzik, nem annyira hosszú folyamat.:-)

Tálalhatod hasábkrumplival, krumplipürével, hagymás tört krumplival, különféle rizsekkel, a mellet és a sertést bolognai spagettivel, készíthetsz melléjük akár majonézes salátát is, vagy őszibarackbefőttel is nagyon finomak .

Megteheted még azt is, hogy eleve több karajt, tarját, szárnyasmellet panírozol és valamennyit lefagyasztasz. Így ha hamar kell ételt prezentálnod, csak a sütési idő kell neki. Ha fagyasztod, minden réteg közé tegyél folpackot, különben összefagy! Ezeket nem kell kiengedni, eszedbe se jusson, csak a forró olajba fagyosan beledobni a szeleteket! Lassan süsd!

Zöldségeket ne fagyassz, összeesik, nem lesz szép látvány!

Ennyi lenne.:-)

44 komment

Címkék: Alapételek

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr165764283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2014.01.18. 12:19:53

Húsevés elleni érvek!
1., agresszívvé teszi az embert, húsevés miatt naponta 2-3 agresszív adrenalin löket szabadul ki spontán, a húst jelentő vad elejtéséhez!
2., Az állatban felhalmozódó méreganyag, halmozottan jut az emberbe, a növényi táplálékhoz képest...
3., ellustuk az emésztő rendszerünk, mert sokkal kisebb a térfogata a húsnak mint ugyanakkora energiát hordozó növényi tápláléknak
4., a fogak károsodnak, mert nem csiszolódnak le róla a bacik, és nem pumpálódik rágás során bele a tápanyag és testnedv...

5., a háziállatok majd 18 szoros sebességgel nőnek mint az ember! Így 1 malac felnövéséhez 1 év alatt, kb 18 szor annyi élelem kell mint egy embernek! A szarvasmarha aránya még rosszabb, a csirkéké viszonylag csak a háromszorosa... de ott vannak a halak, a kutyák és egyéb háziállatok is! Ráadásul a kérődzők fűhasznosításának hatékonysága nagyon rossz... Ha az ember áttérne a vegetáriánus étrendre... akkor kb 70 milliárd emberre tudná ma megtermelni az élelmet a mezőgazdaságunk...

Ami a húsevés mellett szól:

1.,Az ember ha nem eszi meg a háziállatokat, akkor azokat kiírtja, mert nem lesz rájuk szüksége... a földről még az írmagját is elfogja tüntetni.. és ez legalább 7 milliárd háziállat holokausztját fogja jelenteni...

A háziállataink jövője addig van csak biztosítva, amíg táplálékként szükségünk van rájuk...

Blickfang 2014.01.18. 12:55:37

@Con Storm: Ami a húsevés mellett szól:

Finom.

Muszáj pont egy gasztroposzt alatt nyomatni a vega propagandát? Te otthon a konyhádban azt csinálsz, amit akarsz, de ne akard már másoknak megmondani, hogyan és mit egyenek!

mortullus 2014.01.18. 13:09:30

az embernek semmi szüksége húsra

károly szántana 2014.01.18. 13:24:44

@mortullus: Ennél nagyobb baromság nem létezik. Növényi fehérjével nem tudod pótolni az állati fehérjét, ami pl. az agy fejlödéséhez elengedhetetlenül szükséges. Az ember fogazata, emésztörendszere mind a vegyes táplálkozáshoz alkalmazkodott. A tisztán növényi táplálkozáshoz sokkal hosszabb bélrendszer, a növényi rostok zúzásához elögyomor és más fogazat lenne szükséges.
A táplálékpiramist meg Kellog csinálta reklámfogásként, hogy el tudja adni a cornflackes-eit.

Amúgy a csirkecomb sokkal finomabbra sül kirántva, ha kicsontozzuk (a csont és a börke mehet a húslevesbe), a felsöcombot könnyebb kicsontozni és kiadósabb is, mint az alsócomb.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2014.01.18. 13:26:13

Ma is rántott hús volt nálunk! :) Én sütőben (tepsiben) csinálom, így nem tocsog az olajban.

károly szántana 2014.01.18. 13:26:58

Ja, a karfiolt max két percig szabad elöfözni (a fözövízböl lehet zöldségleves), majd lisztbe forgatni és sürü palacsintatésztába mártani, így kisütni bö olajban.

mortullus 2014.01.18. 13:27:40

@károly szántana: sehol nem írtam, hogy az ember ne egyen állati eredetű fehérjét. De ezt intelligens módon, tejtermékekből kell bevinni (pl. sajt és joghurt, nem pedig állatok tömeges lemészárlásával

károly szántana 2014.01.18. 13:28:50

@Con Storm: Ha egy növényevö állat emésztési hatékonysága nagyon rossz, akkor a nem növényevö ember növényemésztési hatékonysága mennyire lehet rossz? (Sokkal rosszabb, ebben biztos lehetsz).

károly szántana 2014.01.18. 13:34:11

@mortullus: Hány liter vizezett tejet kell meginnod ahhoz, hogy fedezd a napi szükségleted?
A joghurt meg a sajt sok mindent tartalmaz, amit nem kéne. A szója miatt meg, ami a vegetariánusok kedvenc csemegéje, kiirtják a brazil esöerdöket, mindig újabbakat, mert a talaj hamar kimerül. Amúgy meg a legtöbb szója génkezelt, sok sportoló hirtelen halálát a rejtett szója számlájára írják (alig van élelmiszer, amiben nincs (még a bolti fött sonkában is lehet)...

daniferi 2014.01.18. 13:35:44

Kedves vega: Ha annyira véded az állatokat, akkor miért eszed meg előlük a kaját? :D

A poszt jó, nagyon részletes, bár a zacskós klopfolás nekem vicces :) Lehet azt finoman is csinálni, hogy ne fröcsögjön, ha meg nem megy, akkor úgyis az apró zacskódarabok fognak röpködni, meg persze beleragadni a husiba :D Miután a rántott hús amúgy is koszolós meló, sok tányér, csöpögős tojás, így olyan mindegy, hogy piszkos lesz-e a vágódeszka. Apropó, hogyan szeled fel a húst, hogy ne kelljen mosogatni? S főleg a májat? :D

mortullus 2014.01.18. 13:42:44

@károly szántana:

"A joghurt meg a sajt sok mindent tartalmaz, amit nem kéne."

fel is tudnád sorolni?

a szóját pedig a szarvasmarhák takarmányaként termesztik, szóval a brazil esőerdőket ne a vegáktól, hanem inkább a magadfajta húsevőktől féltsd :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2014.01.18. 13:50:40

@Con Storm: köszönöm, ez jól esett, rég elmúlt már a szilveszteri rádiókabaré...

Egyébként a szőrös csirkékkel mindenki vigyázzán, gyanús, hogy valami génkezelt baromfi lehet!

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2014.01.18. 13:53:59

@daniferi: Miért vicces az, ha zacsiba teszik a kloffolásnál a húst? Én is abba szoktam tenni, mert nem akarom, hogy a falra meg mindenhova is fröccsenjen a kosz. A zacskó kibírja a kloffolást - legalábbis nálam ki szokta bírni -, DE ha esetleg nem bírná, akkor ki lehet cserélni egy másikra.

Mária 2014.01.18. 14:33:57

Tetszik, nem tetszik, a magyar konyha alapételei : a húsleves, a pörkölt és a rántott hús.:-) Ezeket illik tudni. Ezekből már építkezhetsz a többi étel felé."

Ez azért egy nagyon soványka tudás, nem hinném, hogy lehet rá építkezni :)

Gyakorlatilag a kádári idők vasárnapi ebédes repertoárja, bár aki csak ennyit tud, azon kifogna egy szép adag pörkölt mellé való nokedli :)

Mária 2014.01.18. 14:35:43

" A combokat mindig vágd be hosszában a csont mellett, különben nyers maradhat! Ha látsz némi szőrt a bőrön, szúrj bele a húsba egy villát- ne égjen meg a kezed- és láng felett perzseld le"

A combokat SOHA ne vágd be a csont mellett, mert kifő a finom leve belőle.

Villát se szurkálj bele, mert a lukakon kifő a hús finom leve.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2014.01.18. 14:54:24

A magyarok híresek arról hogy mindent képesek bepanírozni és kirántani.

Ezek az olajban sültek szörnyűek, szerintem be kellene tiltani az olajban sütést, de a legtöbb olaj csak ipari célokra alkalmas. (néhány salátába, mint a tökmag pl. de ez is csak mikro mennyiségben)
Húst simán zsírban ki lehet sütni, alacsonyabb hőfokon is mint olajban.
A zsírt aztán szépen el lehet használni más ételek készítéséhez ( az olajat sajnos ki kell dobni, az is külön kaland hogy hova), feltéve ha nem égetjük meg, és miért tennék.
Nincs jobb mint egy rántott hús zsíros kenyér, már aki szereti a kenyeret.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2014.01.18. 15:42:12

@Neked ugatok nem a házat őrzöm: Nem azok a Skótok, ők még a fagyival is megcsinálják. Sőt az olajban sült dolgot is panírozzák és rántják.

"Tetszik, nem tetszik, a magyar konyha alapételei : a húsleves, a pörkölt és a rántott hús.:-)

Ezeket illik tudni. Ezekből már építkezhetsz a többi étel felé."

Azért ez így egy szép kerek baromság. Mert rántott hús recepttől, hogyan jutsz el a dobos tortáig?

motoroskonyhaja 2014.01.18. 16:49:58

@Mária: Teljes mértékben egyetértek!

Ez egy nagyon sovány tudás (ahogy ezt a postot és egy előbbit olvastam még a tudás sincs igazán meg, ebből lesz majd a vak vezet világtalant)

popszegecs 2014.01.18. 17:17:30

Innen lehet még építkezni a rántott Mars-szelet, rántott túró rudi és rántott tiramisu irányába, hajrá.

smilan1 2014.01.18. 17:23:31

@Cun Storm: ne legy rasszista! ezek szerint megveted a ragadozokat?

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.18. 20:24:30

@mortullus: politikusokra sincs, mégis léteznek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.18. 20:28:38

@daniferi: @EdinaEdina:

Mi konyharuhát szoktunk ráteríteni, az nem szakad. Nincsen fröcsögés sem, de egy mosnivalóval több.

emzéperiksz 2014.01.19. 00:00:43

Se nem zacskózok, se nem konyharuházok, de nem is verem papírvékonyra a húst. Nekem nem fröcsög, nem kell izomból ütni azt a szerencsétlen karajt! Amúgy dicsérni szokták, hogy milyen puha nálam.

Panírozni egyik ismerősöm úgy szokott, hogy behajigálja a húst egy zippes zacskóba, mellé önti a lisztet, összerázza, és kész. A maradék lisztet kiönti. Ezután beönti a zacskóba a felvert tojást a hús mellé, összerázza, majd jön a zsemlemorzsa, szintén összerázza. Elég gyors a módszer, és kevesebb a mosatlan is.

Sinistroll 2014.01.19. 01:22:07

@poszt: Nekem tetszett! Aki ugat, haljon éhen! :)
Ne hagyd magad!

eßemfaßom meg áll 2014.01.19. 09:49:46

@Con Storm: A húsnemevés elleni érvek:

A kommented létezése.

Ma reggel még nem ettem húst, azért vagyok ilyen békés

eßemfaßom meg áll 2014.01.19. 09:50:33

@mortullus: Az embernek semmi szüksége mortullus kommentjére

eßemfaßom meg áll 2014.01.19. 09:53:52

@Neked ugatok nem a házat őrzöm: "Nincs jobb mint egy rántott hús zsíros kenyér"

Hogyne lenne jobb, sültoldalaszsiros kenyér :)

hatmandu 2014.01.19. 10:43:48

Én egyvalamiben voltam egészen biztos, még mielőtt megnyitottam volna ezt az elsőre teljesen ártalmatlannak tűnő cikket:

A kommentekben mindenki el lesz küldve a jó kurva anyjába.

mortullus 2014.01.19. 14:54:22

@eßemfaßom meg áll: ez egy nagyon "erős" érv volt a húsevés mellett

eßemfaßom meg áll 2014.01.19. 18:39:57

@mortullus: Azt a szintet minden téren hozta amire válaszként ment.

Nőneklenni 2014.01.19. 21:36:05

@EdinaEdina: Tudom, hogy sütőben is készítik, bevallom én sosem készítettem így.:-) Mert ha az olaj elég forró, a hús nem szívja magát tele vele.:-)

Nőneklenni 2014.01.19. 21:38:15

@daniferi: Igyekszem részletesen, köszönöm.:-)
A zacskó nekem bevált és nem lesz zacskós a hús, mert nem püfölöm gőzerővel.:-D ;-)

Nőneklenni 2014.01.19. 21:39:51

@Mária: Kedves Mária!:-)
Szeretném felhívni a figyelmedet az indítóra.
Ezen kívül eddig még nem írtam, hogy ennyiből áll a főzési tudomány.:-)
Nézd el nekem, hogy nem hoztam össze egy 200 receptes blogot két nap alatt!:-)

Nőneklenni 2014.01.19. 21:40:59

@Pickles: Kedves Pickles!
SZerinted azok, akiknek semmi gyakorlatuk, azonnal egy Dobos tortának fognak nekiugrani?:-)

Nőneklenni 2014.01.19. 21:41:57

@Sinistroll: Köszönöm, nem szoktam megfutamodni.:-)

Nőneklenni 2014.01.19. 21:43:21

@hatmandu: Mindenkinek joga van hozzá, hogy hülyét csináljon magából.:-) Egyik alapelvem.
Nem ismeretlen előttem az internetes kommentelés mibenléte.

Nőneklenni 2014.01.19. 21:45:11

@Con Storm: Kedves Con Storm! Ezek szerint a blog.hu-t ismered, adott a lehetőség számodra is, hogy a húsmentes életmódról indíts blogot!:-)
Biztos találsz sok embert, akit érdekel.
Mást meg a rántott hús érdekli.:-)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2014.01.20. 06:21:28

@Nőneklenni: Szövegértési problémával nem hozzám kell fordulnod...

Nőneklenni 2014.01.20. 08:01:45

@Con Storm: Kedves Con Storm!:-)
Bár nem szeretném a csontot rágni, megkérdezném, szerinted mennyit segít a húsevés ellenérveinek felsorolása azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni/ meg akarják lepni a partnerüket saját készítésű étellel, azoknak a férfiaknak, akik egyedülállók lettek és nem mirelit/előregyártott ételeket ennének,vagy otthoni ételt szeretnének enni?

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2014.01.20. 12:52:38

@Nőneklenni: Én csupán kíváncsi voltam, hogyan tudná nekem valaki levezetni a rántott hústól a példában szereplő dobos tortáig. Erre egyébként még mindig várok.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2014.01.20. 15:20:10

@Nőneklenni: Én nőre nem merném rábízni a konyhám... volt egy élettársam megpróbáltam megtanítani főzni... kész tragédia volt... néha még álmodok róla és hideg verejtékben fürödve, néma sikollyal ébredek rá....

Nőneklenni 2014.01.20. 16:39:19

@Con Storm: Látod, pontosan ezért (is) kezdtem ezt a blogot írni.:-)

Nőneklenni 2014.01.20. 16:40:22

@Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-)
süti beállítások módosítása