HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Brokkoli/karfiol krémleves

2014.02.24. 11:21 Nőneklenni

Ha nincs sok időd főzni, készíts krémlevest!

Nagyon egyszerű, nagyon gyors.

Krémlevest számtalan zöldségből készíthetsz ( brokkoli, karfiol, zeller, krumpli, zöldborsó, gomba,fokhagyma....etc.), de készülhet sajtból, vagy akár csirkéből.

Nálunk a brokkoli, a karfiol, és a fokhagyma krémleves a sláger. Ebben a bejegyzésben a brokkolit/karfiolt részletezem, de csakúgy,mint a többi receptnél, ez elég kiindulásnak, ahogy gyakorlatod lesz, szélesítheted a repertoárt. 

Hozzávalók:

- 2 kisebb, vagy 1 nagyobb fej brokkoli (karfiol)

- főzőtejszín( Erre figyelj, ne a habtejszín alapot vedd meg hozzá,mert az édeskés! A dobozra rá van írva: főzőtejszín)

- só

 

Ez az alap. Van, aki vöröshagymát pirít alá, úgy biztosan finomabb, én nem szoktam. Rakhatsz bele 1-2 szem kockára vágott krumplit is.

Menete:

A brokkolit szedd szét rózsáira, mosd meg! Annyi vízben, ami majdnem ellepi, főzd meg! Rakj bele egy teáskanál sót! A főzési idő kb. 15 perc.

Ezután én egy kicsit félrerakom,hogy ne forró legyen, mert a lábasban turmixolom és nem túl vidám dolog, ha a forró folyadék az emberre fröcsög.

Turmixold le! 

Önts rá 1 deci főzőtejszínt , keverd össze , forrald fel! Egyet rottyan és kész.

 

Levesbetét, amit rakhatsz rá:

- Levesgyöngy ( üzletekben kapható)

- Pirított kenyérkocka

- Karikára vágott, olajban megsütött virsli

- Szeletelt, pirított mandula ( natúrban kapható, zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítsd meg!)

- Reszelt sajt

 

Bármelyikkel nagyon finom.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr195773303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása