Ha nincs sok időd főzni, készíts krémlevest!
Nagyon egyszerű, nagyon gyors.
Krémlevest számtalan zöldségből készíthetsz ( brokkoli, karfiol, zeller, krumpli, zöldborsó, gomba,fokhagyma....etc.), de készülhet sajtból, vagy akár csirkéből.
Nálunk a brokkoli, a karfiol, és a fokhagyma krémleves a sláger. Ebben a bejegyzésben a brokkolit/karfiolt részletezem, de csakúgy,mint a többi receptnél, ez elég kiindulásnak, ahogy gyakorlatod lesz, szélesítheted a repertoárt.
Hozzávalók:
- 2 kisebb, vagy 1 nagyobb fej brokkoli (karfiol)
- főzőtejszín( Erre figyelj, ne a habtejszín alapot vedd meg hozzá,mert az édeskés! A dobozra rá van írva: főzőtejszín)
- só
Ez az alap. Van, aki vöröshagymát pirít alá, úgy biztosan finomabb, én nem szoktam. Rakhatsz bele 1-2 szem kockára vágott krumplit is.
Menete:
A brokkolit szedd szét rózsáira, mosd meg! Annyi vízben, ami majdnem ellepi, főzd meg! Rakj bele egy teáskanál sót! A főzési idő kb. 15 perc.
Ezután én egy kicsit félrerakom,hogy ne forró legyen, mert a lábasban turmixolom és nem túl vidám dolog, ha a forró folyadék az emberre fröcsög.
Turmixold le!
Önts rá 1 deci főzőtejszínt , keverd össze , forrald fel! Egyet rottyan és kész.
Levesbetét, amit rakhatsz rá:
- Levesgyöngy ( üzletekben kapható)
- Pirított kenyérkocka
- Karikára vágott, olajban megsütött virsli
- Szeletelt, pirított mandula ( natúrban kapható, zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítsd meg!)
- Reszelt sajt
Bármelyikkel nagyon finom.