HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Az alap- a salátalé

2014.02.17. 09:33 Nőneklenni

Igaz, hogy rengeteg féle savanyúságot lehet kapni, de nem árt, ha néhányat mi magunk is el tudunk készíteni.

Nem túl bonyolult ez sem, csak az arányokat kell kikísérletezni, mindenkinek a saját ízlése szerint.

Viszonyítási alapként megosztom a saját ízlésemnek megfelelő arányt.:-)

Hozzávalók: 

fél evőkanál só

2.5 evőkanál cukor

1.5 evőkanál 20%-os ételecet

víz.

Csak össze kell keverni.:-)

A víz mennyiségét illetően sem írok pontos mennyiséget, mert van, aki erőteljesebb ízt kedvel, van, aki vizesebbet.

Kezdd 2-3 deci vízzel, kóstold meg, ha valami kevés,vagy sok, korrigáld kis mennyiségekkel!

Egy szimpla salátához nem rakok mást bele, de ha nagyobb mennyiségű káposztasalátát, vagy paprikasalátát készítek, akkor megy még bele 2-3 babérlevél , 2-3 csipet köménymag és ugyanennyi egész feketebors. És természetesen a feltüntetett hozzávalók-vízmennyiség is- 3-4-szerese.

Ha szimpatikusabb, rakhatsz bele őrölt borsot, akár fehérborsot is és koriandert.

Szólj hozzá!

Címkék: Alapételek

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr515773093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása