Igaz, hogy rengeteg féle savanyúságot lehet kapni, de nem árt, ha néhányat mi magunk is el tudunk készíteni.
Nem túl bonyolult ez sem, csak az arányokat kell kikísérletezni, mindenkinek a saját ízlése szerint.
Viszonyítási alapként megosztom a saját ízlésemnek megfelelő arányt.:-)
Hozzávalók:
fél evőkanál só
2.5 evőkanál cukor
1.5 evőkanál 20%-os ételecet
víz.
Csak össze kell keverni.:-)
A víz mennyiségét illetően sem írok pontos mennyiséget, mert van, aki erőteljesebb ízt kedvel, van, aki vizesebbet.
Kezdd 2-3 deci vízzel, kóstold meg, ha valami kevés,vagy sok, korrigáld kis mennyiségekkel!
Egy szimpla salátához nem rakok mást bele, de ha nagyobb mennyiségű káposztasalátát, vagy paprikasalátát készítek, akkor megy még bele 2-3 babérlevél , 2-3 csipet köménymag és ugyanennyi egész feketebors. És természetesen a feltüntetett hozzávalók-vízmennyiség is- 3-4-szerese.
Ha szimpatikusabb, rakhatsz bele őrölt borsot, akár fehérborsot is és koriandert.