Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb leves.
Hozzávalók:
- 1 üveges sűrített paradicsom
- 3-4 evőkanál olaj
- 1-2 evőkanál liszt
- 1-2 csipet só
- 3-4 evőkanál cukor
- víz
- 1-2 marék apró tészta
Menete:
Az olajat melegítsd fel, szórd rá a lisztet! Kicsit "pirítgasd"! Azaz sütögesd, de csak addig, amíg már nem fehér, hanem elkezd barnásodni! Vigyázz, ha nem kevered, hamar leég! Nem kell barnára pirítani, a paradicsomleveshez elég a világos. <-- Ez a rántás.:-)
Öntsd rá a sűrített paradicsomot, de keverd is közben, leéghet! Engedd fel vízzel! 1 üveg paradicsomból 1.5-2 l valamirevaló levest tudsz készíteni, ha több vizet raksz bele, vízízű lesz.
Tedd bele a sót, cukrot! Kóstold meg, ha nem a Te ízlésvilágod, rakhatsz bele még sót is, cukrot is.
Forrald fel! Ha forr, szórd bele a tésztát! Én betűtésztát használok, de bármilyen apró tészta jó. Néha keverd meg, mert a tészta is leragadhat a fazék aljára! Kb. 10 perc alatt kész.