HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Paradicsomleves

2014.03.06. 10:11 Nőneklenni

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb leves.

 

Hozzávalók:

- 1 üveges sűrített paradicsom

- 3-4 evőkanál olaj

- 1-2 evőkanál liszt

- 1-2 csipet só

- 3-4 evőkanál cukor

- víz

- 1-2 marék apró tészta

 

Menete:

Az olajat melegítsd fel, szórd rá a lisztet! Kicsit "pirítgasd"! Azaz sütögesd, de csak addig, amíg már nem fehér, hanem elkezd barnásodni! Vigyázz, ha nem kevered, hamar leég! Nem kell barnára pirítani, a paradicsomleveshez elég a világos. <-- Ez a rántás.:-)

Öntsd rá a sűrített paradicsomot, de keverd is közben, leéghet! Engedd fel vízzel! 1 üveg paradicsomból 1.5-2 l valamirevaló levest tudsz készíteni, ha több vizet raksz bele, vízízű lesz. 

Tedd bele a sót, cukrot! Kóstold meg, ha nem a Te ízlésvilágod, rakhatsz bele még sót is, cukrot is.

Forrald fel! Ha forr, szórd bele a tésztát! Én betűtésztát használok, de bármilyen apró tészta jó. Néha keverd meg, mert a tészta is leragadhat a fazék aljára! Kb. 10 perc alatt kész.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr625845812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása