HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Túrógombóc

2014.02.17. 09:32 Nőneklenni

A túrógombóc elkészítése sem túl bonyolult feladat. A hozzávalóit szintén nem szoktam méricskélni, de most a recept kedvéért kivételt tettem, mert amíg nem tudod,milyen állagúnak kell lennie, addig jobb, ha van viszonyítási alapod.Mivel ha kevés búzadarát keversz bele, szétesik, ha sokat, akkor kemény lesz.

Hozzávalók:

 3/4 kg túró

8 evőkanál cukor

fél teáskanál reszelt citromhéj

2 tojás

12 evőkanál búzadara

mazsola

Menete:

A túrót villával nyomkodd szét egy tálban! Keverd bele a cukrot, citromhéjat,- ha szereted- a mazsolát! Én mindig megkóstolom, de csak 10-15 perc várakozás után. Mert addigra a cukor nagyjából feloldódik. Sosem a tojás belekeverése után kóstolok, mivel a nyers tojással szemben fenntartásaim vannak. A tojást mindig külön pohárban üsd fel darabonként, előfordulhat, hogy régi és ha egyből ráütöd a túróra, vagy amit épp készítesz, lehet, dobhatod ki az egészet. Felütés előtt óvatosan meg is rázhatod, ha lötyög, ne is üsd fel!

Ha a túró édessége megfelelő- sok cukrot felvesz-, üsd rá a tojásokat és keverd bele a búzadarát! Ha nem találod elég édesnek, rakj még bele 1-2 kanál cukrot!

Ha kész, tedd félre!

Közben elkészítheted a pirított zsemlemorzsát.

Ehhez egy lábasba rakj 2-3 evőkanál étolajat, fél zacskó zsemlemorzsát, fél kávéskanál őrölt fahéjat és 2-3 evőkanál cukrot!

Takaréklángra rakd és melegítsd át! Ne hagyd ott, ne nagy lángon csináld, mert kiválóan ráéghet a lábas aljára!

Előfordul, hogy nem morzsába, hanem darált, cukrozott mákba forgatom, ehhez nem kell semmiféle előkészület.:-)

Közben egy nagyobb lábasba, vagy fazékba rakj oda vizet melegedni! Ha forr, evőkanállal szedj ki egy adagot a túróból, formázz belőle gombócot és rakd a vízbe!

Ha bizonytalan vagy az állagát tekintve, először csak egyet főzz ki, menet közben meglátod, nem akar e szétesni!( a megadott mennyiséget követve nem fog)

A gombócokat addig kell főzni, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ez pár perc. Szűrőkanállal kiszeded és a morzsába, vagy a cukros mákba forgatod.

Ha morzsába forgattad, tálaláskor rakj rá tejfölt( ha sűrű a tejföl, én szedek ki belőle és keverek bele egy kis vizet), szórd meg porcukorral!

Ennyi lenne.:-)

Szólj hozzá!

Címkék: Desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr985771924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása