Pontosabban fokhagymás tejben pácolt csirkemell.:-)
A legjobb, ha előző este bepácolod a mellet, de ha nincs sok időd, vagy hirtelen kell összedobnod valamit, már 1 óra alatt is érezhető a pác.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé ( személytől függ, mennyi, 1 nagyobb filé 2 embernek elég)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- tej
- só
- olaj, vagy vaj ( vajban sütve szerintem finomabb)
- liszt ( a hús beleforgatásához)
Menete:
Mivel a csirkemelleket én vastagnak találom, 2-3 szeletet szoktam belőle csinálni. Hosszában vágd el,lapjában, hogy vékonyabb legyen!
4-5 gerezd fokhagymát reszelj le, rakd bele egy tálba, önts rá 2-3 dl tejet. Ez is húsmennyiségtől függ, a lényeg hogy ellepje a húsokat.
Aztán csak rakd bele a szeleteket és tedd félre, vagy egy napra- a hűtőbe-, vagy min. 1 órára.
Ha sütni akarod, itasd le egy papírtörlővel a szeletekről a felesleges tejet, ekkor sózd!
Nem muszáj lisztbe forgatni, pár kanál olajon egy serpenyőben így is kisütheted, így sem rossz.
De finomabb, ha lisztbe forgatod,vajat olvasztasz(margarint), nem kell túl sok, csak ne ragadjon le a hús a serpenyőben. Pár perc alatt átsül 1-1 oldala.
Bármit adhatsz mellé, párolt rizst, gombaszószt, vagy akár csak egy vegyes zöldsalátát.
Ennyi.:-)