HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Csirkemelles-paradicsomos penne

2014.01.26. 11:19 Nőneklenni

A paradicsomos pennét- az ízén kívül- azért szeretem, mert nagyon gyorsan elkészíthető. Általában csirkemellből készítem, de a pulykamell is jó.

Az elkészítése nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál olaj

1 csirkemellfilé

1 üveges(350-400ml-s) sűrített paradicsom

2-3 csipet oregano

fél zacskó( kb.25 dkg) penne tészta

A sűrített paradicsomnál egy ideje leginkább a Kecskeméti üvegest veszem, mert az megfelelő sűrűségű. A legjobbnak ugyan az Aranyfácán konzervet tartom, de ár-értékarányt figyelemben véve a Kecskeméti semmivel sem marad le tőle. Arra figyelj, amikor vásárolsz, döntsd meg egy picit az üveget, akkor látod, mennyire híg! Ha folyik, nem sok értelme van megvenni, vizes,íztelen.

Tésztából, hacsak lehet, durumlisztest veszek, nem feltétlenül a nagy egészségmánia szempontjából - bár ez sem elhanyagolható tényező-, egyszerűen finomabbnak tartom, mint a "simalisztest".

 

Menete: 

A húst vágd össze kisebb kockákra! 

A hagymából,fokhagymából,olajból készíts pörköltalapot ! Paprikát, paradicsomot,szalonnát ebben az esetben nem szoktam beletenni, de őrölt kömény mehet 1 csipetnyi.

Amikor a hagyma megpárolódott, dobd rá a húst! Indulásnak - ez nem egy nagy mennyiség- fél teáskanál sót javaslok. Később még sózhatod, ha szereted a sót, én nem annyira rajongok a sok sóért.

A húst menet közben természetesen kavarni kell, levet is enged főzés közben, akkor jó, ha a hús kifehéredik és  elfőtte ezt a levét.

Akkor borítsd rá a paradicsomszószt! Szórd meg az oreganoval, én 2-3 evőkanál cukrot is rakok bele, mert alapjáraton a paradicsompüré - nekem- savanyú. A cukormennyiséget is kísérletezd ki, mindenkinek más az ízlése,nem tudhatom, a tiéd milyen.Inkább kevesebbel kezdj, beletenni még lehet, kivenni nem.:-) 

Ezt csak össze kell melegíteni és kész.

Ha fel akarom turbózni a szószt, akkor 1 padlizsánt meghámozok( a gyerekek nem rajonganak a héjáért),leszeletelem, kb. 1x1-es kockákra vágom és egy kevés olivaolajon ,kicsit sózva, serpenyőben megsütöm, majd belekeverem a paradicsomos- melles szószba.

Közben vizet forralok, ha forr, beleszórok 1 fél teáskanál sót, bele a tésztát és puhára főzöm. A durumtészta kb. 10 perc alatt megfő.

Leszűröm és belekeverem a szószba.

Aki szereti , reszelt sajtot szórhat rá tálaláskor. Erre a keményebb sajtok alkalmasak.

Szólj hozzá!

Címkék: Tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr795782957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása