HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Fokhagymás csirkemell

2014.03.26. 14:29 Nőneklenni

Pontosabban fokhagymás tejben pácolt csirkemell.:-)

A legjobb, ha előző este bepácolod a mellet, de ha nincs sok időd, vagy hirtelen kell összedobnod valamit, már 1 óra alatt is érezhető a pác.

 

Hozzávalók:

- csirkemellfilé ( személytől függ, mennyi, 1 nagyobb filé 2 embernek elég)

- 4-5 gerezd fokhagyma

- tej

- só

- olaj, vagy vaj ( vajban sütve szerintem finomabb)

- liszt ( a hús beleforgatásához)

 

Menete:

Mivel a csirkemelleket én vastagnak találom, 2-3 szeletet szoktam belőle csinálni. Hosszában vágd el,lapjában, hogy vékonyabb legyen!

4-5 gerezd fokhagymát reszelj le, rakd bele egy tálba, önts rá 2-3 dl tejet. Ez is húsmennyiségtől függ, a lényeg hogy ellepje a húsokat.

Aztán csak rakd bele a szeleteket és tedd félre, vagy egy napra- a hűtőbe-, vagy min. 1 órára.

Ha sütni akarod, itasd le egy papírtörlővel a szeletekről a felesleges tejet, ekkor sózd!

Nem muszáj lisztbe forgatni, pár kanál olajon egy serpenyőben így is kisütheted, így sem rossz.

De finomabb, ha lisztbe forgatod,vajat olvasztasz(margarint), nem kell túl sok, csak ne ragadjon le a hús a serpenyőben. Pár perc alatt átsül 1-1 oldala.

Bármit adhatsz mellé, párolt rizst, gombaszószt, vagy akár csak egy vegyes zöldsalátát.

Ennyi.:-)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr65879843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása