HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Túrós tészta

2014.03.20. 11:03 Nőneklenni

A túrós tészta ehető sósan,sült szalonnával vagy édesen.

Mi a szalonnás változatot preferáljuk.:-)

Gyorsan megvan, egyszerű.

 

Hozzávalók:

- 25 deka túró ( ne zacskóst, dobozost vegyél, hanem papírcsomagolásút, mivel így meg tudod szagolni. Én mindig     meg szoktam, mindegy milyen lejárati idő van rajta. Vagy piacon házit.)

- 1 nagy pohár tejföl ( részemről a magyar, vagy a Zott a leggyakoribb ,illetve a házi készítésű)

- 25 deka kockatészta ( a fodrost jobban szeretem, az valahogy nem ragad össze, míg a sima kocka igen. Ha        kapok,durumlisztest vásárolok. Nekem jobban ízlik, hamarabb is megfő. És állítólag egészségesebb, mint a    hagyományos)

- 2-3 szelet házi füstölt szalonna

- só

 

Menete:

Rögtön odarakhatsz egy fazékban vizet forralni a tésztához, olyan hamar össze lehet dobni a többit.

Amíg a víz melegszik, a szalonnát kockázd fel! Én egyszer hosszában is félbevágom a szeleteket, utána szeletelem fel, mert a házi szalonna általában nem 1-2 centi vastag.

Dobd bele egy serpenyőbe és süsd meg!Kevergesd közben! Általában  nagyon sok zsírt enged. Látszik, mikor sül  meg, akkor már se nem fehér, se nem átlátszó. A tűzhelyet ne hagyd ott, hacsak nem akarsz találkozni a tűzoltósággal!

Ha megsül , tedd félre! 

Amikor a víz forr, rakj bele 1 teáskanál sót és mehet bele a tészta! Ne nagy lángon főzd, kifuthat! Néha keverd meg! 8-10 perc alatt megfő.

Amikor kész, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel!

Egy lábasba öntsd át a kisült szalonnazsír nagy részét és borítsd rá a tésztát !

Mehet bele a túró és legalább 1 fél nagy pohár tejföl. Só biztosan kell még bele, a túró és a tejföl sokat felvesz. Ízlés szerint sózd!

1-2 percet még kis lángon kevergesd, így összeérnek az ízek!

Tálaláskor szórj rá szalonnakockákat!

 

Ha édesen akarod, még hamarabb kész van.

Csak főzd ki a tésztát, rakd rá a túrót, tejfölt, cukrozd meg!

Ennyi.:-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr995870827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása