HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Baconos csirkemáj

2014.03.18. 09:56 Nőneklenni

A baconos csirkemájnak is sikere van nálunk, hamar és könnyen elkészíthető.

Az előkészület tovább tart, mint maga a sütés.:-)

 

A májat mindig nézd át, lehet rajta epe! Itt a bevezetőben megtalálod részletesen.

 

Hozzávalók:

0.5 kg csirkemáj

szeletelt baconszalonna

majoranna

zsír ( a tepsi kikenéséhez)

 

Menete:

A májat, miután átnézted, mosd meg! Papírtörlővel itasd le róla a vizet! Egy vágódeszkán vágd félbe! 2 lebenye van,  ha lefekteted a deszkára, középen vágd el, a legvékonyabb részt!

Így kapsz 2 kisebb darabot. Szórd meg majorannával, és tekerd be szeletelt baconszalonnába! Én csak fél szeletbe tekerek 1-1 májdarabot, az körbeéri.

Sózni nem kell, a szalonnában elég só van. Összetűzni sem kell, alulra kerüljenek a szalonnavégek, össze fog sülni, egyben marad.

Egy tepsit kenj ki zsírral, ne leheletvékonyan, mehet rá vastagabb réteg!

Ha belerakod a tepsibe a májakat, nem baj, ha összeérnek, úgyis összesülnek.

A sütőt melegítsd elő! Én majdnem mindent 200-220 fokon sütök.:-)

Kb. 20 perc kell, hogy átsüljön. Olyan 15 perc után fordítsd meg a májakat, hogy minden oldala piruljon!

Az időre vigyázz, mert minden sütő más! Nálam 20 perc kell ahhoz, hogy átsüljön ,de puha is maradjon!

Ha bizonytalan vagy abban, hogy átsült-e, szúrj bele egy darabba egy hústűt! Ha nem folyik véres lé, akkor átsült.

Arra vigyázz, ne süsd túl, mert csizmatalp jellegű lesz.:-)

 

Ennyi lenne. 

Szólj hozzá!

Címkék: "Gyorsétel"

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr525867313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása