A baconos csirkemájnak is sikere van nálunk, hamar és könnyen elkészíthető.
Az előkészület tovább tart, mint maga a sütés.:-)
A májat mindig nézd át, lehet rajta epe! Itt a bevezetőben megtalálod részletesen.
Hozzávalók:
0.5 kg csirkemáj
szeletelt baconszalonna
majoranna
zsír ( a tepsi kikenéséhez)
Menete:
A májat, miután átnézted, mosd meg! Papírtörlővel itasd le róla a vizet! Egy vágódeszkán vágd félbe! 2 lebenye van, ha lefekteted a deszkára, középen vágd el, a legvékonyabb részt!
Így kapsz 2 kisebb darabot. Szórd meg majorannával, és tekerd be szeletelt baconszalonnába! Én csak fél szeletbe tekerek 1-1 májdarabot, az körbeéri.
Sózni nem kell, a szalonnában elég só van. Összetűzni sem kell, alulra kerüljenek a szalonnavégek, össze fog sülni, egyben marad.
Egy tepsit kenj ki zsírral, ne leheletvékonyan, mehet rá vastagabb réteg!
Ha belerakod a tepsibe a májakat, nem baj, ha összeérnek, úgyis összesülnek.
A sütőt melegítsd elő! Én majdnem mindent 200-220 fokon sütök.:-)
Kb. 20 perc kell, hogy átsüljön. Olyan 15 perc után fordítsd meg a májakat, hogy minden oldala piruljon!
Az időre vigyázz, mert minden sütő más! Nálam 20 perc kell ahhoz, hogy átsüljön ,de puha is maradjon!
Ha bizonytalan vagy abban, hogy átsült-e, szúrj bele egy darabba egy hústűt! Ha nem folyik véres lé, akkor átsült.
Arra vigyázz, ne süsd túl, mert csizmatalp jellegű lesz.:-)
Ennyi lenne.