HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta

2014.02.17. 09:46 Nőneklenni

Az uborkasalátát is sokféleképpen készítik. Van, aki fokhagyma és tejföl nélkül, találkoztam már csak tejfölössel is, van, aki hosszú lével készíti, mi röviddel.Gyorsan megy, egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

2-3 kígyóuborka

3-4 nagyobb gerezd fokhagyma

0.5 evőkanál só

2.5 evőkanál cukor

1.5 evőkanál 20%-os ételecet

1 dl tejföl

Az uborkát zöldséghámozóval hámozd meg! Uborkagyalun/reszelőn szeleteld le! Rakd rá a sót, keverd össze és tedd félre 30-60 percre! A sótól levet enged, ha állt egy ideig. A levét nyomd ki, az uborkát rakd át egy tálba! Mehet rá a zúzott fokhagyma. Ha nincs fokhagymanyomód, sajtreszelőn is lereszelheted a gerezdeket, vagy rakd bele egy zacskóba és klopfolóval verd szét! A salátára rakd rá a cukrot, az ecetet, keverd össze! Mehet rá a tejföl is.

Tálaláskor, ha salátás tányérba raktad, megszórhatod egy kevés őrölt fűszerpaprikával, őrölt borssal, így jobban mutat a tányéron.

Ebben a formában elkészítve a leve "rövid", sűrű, szerintem így a legfinomabb.

Szólj hozzá!

Címkék: Saláták

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr185818021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása