HTML

Nőkovács-gasztro

Ételek készítése azoknak a nőknek, akik szeretnének megtanulni főzni és azoknak a férfiaknak, akik szeretnének, vagy rákényszerülnek.:-)

Friss topikok

  • Nőneklenni: @Pickles: Pontosan mit szeretnél tőlem,mire vársz?:-) (2014.01.20. 16:40) Az alap- a rántott hús :-)
  • Nőneklenni: @élhetetlen: Kérlek, olvasd el figyelmesebben!:-) Nem azt írtam, lehűtöm (hidegre).:-) Nekem ez a ... (2014.01.19. 21:34) Az alap- a pörkölt

Rakott krumpli

2014.03.26. 15:07 Nőneklenni

Helyesebb lenne talán magyaros rakott krumplinak elneveznem, mert házi kolbásszal, pirított hagymával készítem.:-)

A rakott krumplit is ezerféle változatban készítik, lecsókolbásszal, virslivel,krinolinnal, Te is variálhatod.

 

Hozzávalók :

A hozzávalókat illetően megint csak támpontot tudok adni, tepsi vagy jénaimérettől függ, inkább több krumplit főzök meg, legfeljebb ami kimarad, készítek belőle krumplisalátát. 

- 6-8 közepes nagyságú krumpli

- 2-3 tojás

- 1 szál házikolbász

- 2-3 nagyobb fej vöröshagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 1-2 evőkanál sertészsír

- 1.5 nagy doboz tejföl

- őrölt pirospaprika

- só

 

Menete:

A krumplikat mosd meg , én nem szoktam pucolni, ha héjastól főzöm, valahogy finomabb. Rakd oda főni annyi vízben, ami ellepi, tegyél bele 1 evőkanál sót! Főzési ideje változó, krumplifajtától is függ, a tűzhelytől és persze a krumpli méretétől is. Lehetőleg kb. egyforma nagyokat válassz, hogy egyszerre főjön meg! 30-60 perc alatt megfő. Fél óra után szúrj az egyikbe egy hústűt, ha könnyen belemegy, megfőtt! Ha kész, rakd hideg víz alá, kicsit hűteni kell, nem kellemes forrón pucolni.-)

Míg a krumpli fő, főzd meg a tojásokat is. Én 10 percre biztos ott felejtem.:-)

Közben elkészítheted a pirított hagymát is , ahogyan itt leírtam, csak nem kell bele szalonna és paprika,paradicsom.( az őrölt paprikát ne felejtsd ki, ugyanúgy néz ki ez az alap is,mint a pörköltalap!:-)  )

Mivel a tejfölből mindig sűrűt vásárolok, egy kevés vízzel felhigítom, hogy locsolható legyen. Talán ebben az esetben használok csak Vegetát ízesítésre.2-3 csipet mehet bele.

 

Ha ezekkel elkészültél, kezdheted összerakni.

A főtt krumplik héját húzd le, karikázz annyit egy vékonyan kizsírozott tepsi vagy jénai aljára, hogy beterítse. Locsold meg egy kis tejföllel, nem kell , hogy teljesen ellepje, de minden karikára jusson egy kevés. A tejfölre ugyanennyi pirított hagymát locsolj! Ezután rakj le a krumplirétegre egy sor karikára vágott házi kolbászt. Erre megint egy kevés tejföl és egy kevés pirított hagyma. Ezután egy sor karikára vágott főtt tojás következik. Erre megint csak tejföl és pirított hagyma. A tetejére pedig 1 sor karikázott krumpli. Erre viszont annyi tejfölt locsolj, hogy beterítse! És persze a maradék pirított hagymát.

Ezután már csak sütni kell. Mint írtam, én mindent 200 fokon sütök, ezt is. Ha tepsiben készíted, előmelegítheted a sütőt, de ha jénaiban, akkor TILOS! Mert az üveg szétpattanhat a hirtelen hőtől. 

Nagyjából 30 perc alatt sül meg.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs-gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr235879865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása